Épül már a Sátán Temploma Amerikában

A sátán temploma csoport a történelem legnagyobb nyilvános sátánista jelképét mutatta be. Detroitban sokan ellene vannak, mégis megjelent az új Badhomet szobor.

A Sátán temploma bemutatta igen ellentmondásos kecske fejű bronzszobrát egy titkos Detroit-i helyszínen. A 8 és fél láb magas Badhomet emlékművön sátánszarv, pata, szárnyak, és szakáll látható. A Baphomet-szimbólum a sátánizmus elsődleges jelképe. Mögötte egy fordított pentagram kapott helyett. Súlya több mint egy tonna, oldalt pedig két kiskorú gyermek figyeli a lényt.

A Sátán temploma csoport, ami támogatta az egyház leválását az államtól, eredetileg azt tervezte, hogy a szobrot egy népszerű étteremben mutatja be, de a hely tulajdonosai fenyegetések hatására visszalépett ettől.

Ezek után a csoport egy titkos helyen leplezte le azt, ahová csak jeggyel lehetett bemenni. A csoport alapítója Lucien Greaves azt mondta az Associated Press-nek, hogy az emberek azzal fenyegetőztek, hogy felgyújtják a helyszínt a szobor leleplezése előtt. A WJBK arról számolt be, hogy több száz embert gyűlt össze az eseményre, köztük tüntetők, akik határozottan a csoport ellen vannak.

2ADE2F8500000578-0-This_photo_shows_the_bronze_monument_featuring_Satan_with_horns_-m-29_1437954789549

A szobrot egyébként a Detroit-i Bert Marketben akarták bemutatni, de Bert Dearing azt mondta, hogy visszaadta a 3 ezer dolláros bérleti díjat a csoportnak, miután megtudta, hogy kik foglalták le a helyet.

„Detroit egy nagyon vallásos terület”- mondta Dearing. „Amikor bérbe adtuk a helyet, azt gondoltam, hogy ők egy templomhoz tartoznak. Nem tudtam, hogy egy szobrot akarnak leleplezni, és azzal sem voltam tisztában, hogy az ördögöt imádják.”

2ADE07F000000578-0-Hundreds_of_people_waited_in_line_to_The_Satanic_Temple_s_unveil-m-24_1437954221990

A Sátán Temploma Detroit-i csoportjának alapítója Jex Blackmore azt mondta, hogy a csoport nem imádja a sátánt, de támogatják az egyéniséget, az együttérzést és azokat a nézeteket, melyek különböznek a keresztény és konzervatív hiedelmekkel.

A szobrot közel 100 ezer dollárból tervezték és építették meg. Greaves azt mondta, hogy a szobor nem marad Detroitban, mert a csoport fel kívánja állítani Arkansas állam fővárosi városházánál, ahová a Tízparancsolat emlékművet is tervezik.

Detroitot azért választottál a szobor bemutatására, mert a Sátán templomának a városban elég erős gyülekezete van.

„Igen jó közösségünk van a városban”- mondta Greaves. Blackmore szerint több mint 200 regisztrált tagja van a városban a közösségnek.

Bishop Charles Ellis a Nagy Kegyelem Templomának Detroit-i lelkésze azt mondta, nem aggódik amiatt, hogy a szobor a Sátánt ábrázolja, mert Amerika a szólás- és vallásszabadságra épül.

„Ha azt kérjük, hogy mások legyenek toleránsak a vallásunkkal szemben, akkor nekünk is toleránsnak kell lennünk mások vallásával szemben”- mondta Ellis.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez