Civileket ölt meg az afgán pokolgép

Teherautóba rejtett nagy erejű pokolgép robbanása rázkódtatta meg péntek hajnalban Afganisztán fővárosát. A detonációban tizenöten meghaltak és közel kétszázan megsebesültek – közölte az afgán elnöki szóvivő.

A kabuli merényletet a védelmi minisztérium egy épületegyüttesének közelében követték el, de az áldozatok mindannyian civilek. A 198 sebesült közül tizenöt gyerek, húsz nő. Többségük saját lábán érkezett az Ibnisina kórházba, sérüléseik csak felületiek, többnyire üvegszilánkok okozták őket – közölte a kórház.

Az AP amerikai hírügynökség korábbi jelentésében öngyilkos merénylőről és robbanószerrel megrakott személyautóról írt. A robbanás olyan erős volt, hogy a teherautótól száz méterre parkoló autókban is kárt tett.

A rendőrség nap közben nem enged Kabulba teherautókat, azok csakis este kilenc és hajnali öt óra között hajthatnak be az afgán fővárosba. A merényletet egyelőre semmilyen szervezet nem vállalta magára, megfigyelők szerint azonban a tálib lázadók állhatnak a támadás hátterében.

(Fotó:independent)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez