Bomba robbant a Jaszukuni-szentélyben

Kisebb robbanás volt Japánban, a Jaszukuni-szentély nyilvános vécéjében. Sérültekről nem számoltak be, de a mennyezet, a padló és a fal megsérült. A robbanás okát még nem tudják.

Tokió fővárosi rendőrsége azt jelentette: akkumulátort és vezetékeket találtak a helyszínen, így gyanítják, hogy a robbanás szándékos lehetett, és a szentély ellen irányult. Több tucat rendőr és tűzoltó, valamint tűzszerészek érkeztek a helyszínre, hogy a gyanús robbanást vizsgálják. Ami után egy kb. 30 centi széles lyuk maradt a mennyezeten – számolt be az NHK közszolgálati tévétársaság.

A Jaszukuni sintó szentély ma reggel igen zsúfolt volt, megkezdődött ugyanis az éves első gyümölcsfesztivál, ami egyben munkaszüneti nap is Japánban. Biztonsági okokból a szentélybe most nem engednek be gyerekeket.

A Jaszukuni-szentély a második világháborúban meghalt japánok emlékének szánt kegyhely, köztük a háborús bűnösökének is. A szentély puszta léte, illetve az, hogy gyakran látogatják japán politikusok, köztük Abe Sinzó miniszterelnök, rendszeresen felháborítja Kínát és Koreát. Ez minden alkalommal feszültséget okoz Japán és az említett országok között.

(Fotó:Reuters/Kyodo)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez