Ezért ragaszd le a laptop webkameráját

Az utóbbi idők talán leghátborzongatóbb történetét írta meg a Vice magazin, melyben egy torontói férfi laptopjának webkameráját hackelték meg.

A férfi éppen barátnőjével aludt, amikor a behatoló képeket készített róluk álmukban, melyeket ráadásul el is küldött nekik.

Kevés olyan ijesztő dolog létezik, mint amikor az ember rájön arra, hogy már huzamosabb ideje figyelik. Legyen szó egy sötét erdőről vagy egy elhagyatott épületről, a hatás mindig is a jeges rémület. Nincs ez másképp akkor sem, amikor a dolog digitálisan történik.

A kukkoló Mahmoud Abdo néven folytatta tevékenységét a Facebookon, erről a fiókról küldött néhány képet arról, ahogy a párt annak laptopján keresztül nézi alvás közben. Üzenetnek pedig csak annyit írt: “Realy,cute couple”. A több nyelvtani sebből vérző “mondat” annyit tesz, hogy “igazán helyes pár”, ami természetesen a körülmények fényében önmagában is elég vérfagyasztó, de még egy szívecskés emotikont is tartalmaz. Ha mindez nem lenne elég, akkor pedig ott Mahmoud Abdo profilképe, ami nem más, mint az elmúlt években az őrület szinonimájává vált Joker, Heath Ledger megformálásában.

Facebook / Vice
Facebook / Vice

A Vice arról is beszámolt, hogy az üzeneteket kapó lány korábban direkt úgy állította be a Facebookját, hogy csak a barátai üzenhessenek neki. Így aztán nagy valószínűséggel a webkamera mellett még a fiókját is feltörte Mahmoud.

A tanulság pedig az, hogy jobb paranoidnak lenni, mint megijedni. Úgyhogy fogjon egy darab leukoplasztot és ragassza le a webkameráját, majd húzza fejébe az alumínium sapkát és eressze le a rolót. Mi szóltunk.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez