Íme, az új Star Wars-film újabb részletei

J.J. Abrams rendező valószínűleg átérzi a Star Wars-rajongók szomorúságát, hogy nem készült friss trailer a Disney-rajongóknak szervezett hétvégi kaliforniai bemutatóra, ezért megosztott néhány újabb képet és részletet az Entertainment Weeklyvel a karácsony előtt a mozikba kerülő Star Wars: Az ébredő erő című filmről.

A képeken mások mellett a titokzatos Kylo Ren is látható, akit a rendező szerint nagyszerűen alakít Adam Driver. Ren, akinek jelmeze nem véletlenül hasonlít Darth Vader maszkjára – habár Vader már rég elenyészett, mire Ren megszületett – különleges figura a filmben. Mint Abrams elmesélte: akkor kapta a nevét, mikor csatlakozott a Ren Lovagjai csoporthoz. Nem tipikus rosszarcú gonosz, ennél összetettebb jellemet találtak ki a számára. A hősről még annyit árult el talányosan a rendező, hogy szülei kötődhettek az eredeti trilógiához.

A filmes hetilap beszámolójából kiderül, hogy Abramsot, aki az eredeti trilógia megjelenésekor még csak 11 éves volt, Kathleen Kennedy producer, a Lucasfilm elnöke azzal az egyszerű kérdéssel fogta meg, hogy gondolkodjon el rajta, ki is Luke Skywalker. Még egy nő játszott szerepet abban, hogy vállalta a VII. epizód rendezését: a felesége.

Lawrence Kashdan forgatókönyvíró az empireonline.com cikke szerint az új Star Wars-epizód megírásakor arra koncentrált, vajon mi történhetett az elmúlt 30 év alatt, A jedi visszatér óta Luke Skywalkerrel és barátaival? “Nahát, ezek az emberek éltek, már életük más szakaszában vannak, Han és Leia és a többiek. Ugyanazon a harminc éven vannak túl, mint én. Milyen lehetett? Másképp látják a dolgokat?” – mesélte Kashdan, aki végül arra jutott, hogy valószínűleg nem változtak meg annyira, mint gondolnánk. “Az ember nem lesz sokkal bölcsebb, nem lát sokkal tisztábban, és a világ is ugyan olyan zavaros, mint volt” – vélte és hozzáfűzte: “A korral nem feltétlenül jár bölcsesség, legfeljebb tapasztalat”.

Abrams nem nagyon akart belemenni a forgatókönyv taglalásába, de annyit azért felfedett, hogy a galaxisban, ahogy sejthettük, továbbra sincs béke. A Birodalom hamvaiból egy új rend emelkedik fel, és az ellenállás is szerveződik.
A rendező arról is beszélt az Entertainment Weeklynek, hogy a soron következő két Star Wars epizódon már nem ő dolgozik, a nyolcadik részt Rian Johnson írja és rendezi.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez