Tarantino: Gyűlölöm a Star Wars 7-et

Kétségtelenül a filmtörténelem legnagyobb premierje lesz a napokban megjelenő Star Wars legújabb része. A forgalmazó Disney ezzel pedig tisztában is van és minden meg is tesz, hogy a legtöbbet hozza ki ebből az időszakból. Néha akár mások kárára is.

Quentin Tarantino, a Ponyvaregény és a Kutyaszorítóban készítője december 7-én mutatta be új filmjét, a The Hateful Eight-et. A terv az volt, hogy az ikonikussá vált Los Angeles-i Cinerama Dome-ban vetítik a 70 mm-es premiert, a helyszínt le is foglalták és szerződést is kötöttek. A Disney azonban kitalálta, hogy nekik is szükségük van erre a mozira. Mindezt annak ellenére, hogy a Star Wars premier után az Egyesült Államokban két héten keresztül az összes IMAX vetítőben csakis az új trilógia első részét fogják játszani.

A Disney ultimátumot adott a mozi láncnak: vagy elfelejtik a Tarantinóval kötött szerződést vagy egyáltalán nem kapják meg a Star Warst és ezzel óriási bevételtől esnek el.

A Deadline információi szerint azonban egészen más a helyzet. A híroldal azt írta, hogy a Disney már egészen régóta lefoglalta a Dome-ot.

A The Hateful Eight január elején kerül majd a nagyközönség elé.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez