Hongkongi tini nyerte az Office világbajnokságot

Egy hongkongi tinédzser legyőzte 144 versenytársát, így lett az első a Microsoft Office specialisták világbajnokságán, Microsoft Word szakértelméért.

Lee Park Hei, egy 17 éves diák lett az MS Word 2013-ban nyújtott teljesítménye után a világbajnokság nyertese. A győztes nevét a Dallas-i ceremónián hirdették ki, aki 7500 dollár ösztöndíjat kapott (több mint 2 millió forint). A versenyt a Certiport nevű cég bonyolította.

„Akik ebben a tesztben győztesek, azok egy olyan elit csoport tagjai, akik tudják hogyan használják ki a leghatékonyabban a Microsoft Word programot, és ki tudják használni a benne rejlő összes lehetőséget”- mondta Aaron Osmond, a Certiport munkatársa.

A teljes versenyen összesen 600 ezer ember vett részt 47 országból, akik 13 és 22 év közöttiek. Ők mind a Microsoft Office képességeiket mutatják meg. A világon több mint 1,2 milliárd ember használja az Office programcsomagot, aminek része a Word szövegszerkesztő, csakúgy mint a táblázatkezelő, vagy a prezentáció készítő.

„Az utolsó fordulóban a versenyzők egy kidolgozott tesztet csinálnak végig, hogy megtudjuk mire képesek a Word-ben.”

A 2002-ben indult verseny idei második helyezettje Yuting Cao lett Kínából, őt követte harmadik helyen Simodzsi Joko Japánból.

„A világbajnokság megnyerésével ők egy egyedülálló csoportot képeznek, akiket megfigyelve láthatjuk, hogy mit az, amit a jövőben még bele tudunk tenni a Microsoft Office programjaiba”- mondta Alison Cunard, a Microsoft oktatásért felelős igazgatója.

A múlt hónapban a Microsoft elindította a Windows 10-et Hongkongban, ami a legújabb operációs rendszer a Windows családban.

(Fotó:scmp.com)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez