Kötelező olvasás a fodrásznál

Már csak alig két hét, és kezdődik az iskola. Az iowai családok is elkezdték már a készülődést, sokan a fodrászhoz is elmennek. Az egyik borbély azonban csak feltétellel fogadja a gyerekeket.

A helyi nonprofit szervezetek szokásos tanévkezdést segítő programján vett részt a kétgyermekes családapa és fodrász, Courtney Holmes. Miután néhány aktivista könyveket is adományozott, újragondolta a segítséget: csak akkor vágja le ingyen a gyerekek haját, ha ők közben felolvasnak neki. Ha valakinek problémája adódna, segít kibogozni a betűket.

Nagyon lelkesek voltak az ötlettől a kis kuncsaftok – mesélte meglepetten Holmes az USA Today hírportálnak. Volt, hogy húszan álltak hozzá sorba. Sőt, a nap végére még tízen maradtak is. Ők kupont kaptak, amit a fodrász munkahelyén (Spark Salon) válthatnak be – kizárólag olvasás fejében. Mivel a szalonban nincsenek gyerekkönyvek, az apa előbb a saját gyerekei könyveit vitte be otthonról. Később pedig önkéntesek is küldtek neki ingyen.

Holmes kezdeményezése nagy figyelmet váltott ki a nemzetközi sajtóban. Ezért a fodrászüzlet tulajdonosa azon gondolkozik, hogy egy teljes hónapon át fogadnák az olvasó gyerekeket ingyen-hajvágásra.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez