Felháborodást váltott ki a diáklány-egyesület videója

Az Alabamai Egyetem Alfa Phi elnevezésű diáklány-egyesülete olyan videót tett közzé, hogy népszerűsítse szervezetét, amely akár egy igazán rossz, sztereotipikus és félrevezető amerikai tini-komédiában is elférne. Nem húzta sokáig.

Illetve mégis, ugyanis az internet nem felejt. Bár az egyesület úgy döntött visszavonja a kampányvideót a rengeteg felháborodott vélemény miatt, a dolog sosem ilyen egyszerű, ha az internet keze benne van. Természetesen különböző fiókokról azonnal visszarakták a videót, de csak azért, hogy a világ ne felejtse el egykönnyen, milyen képet is fest magáról az Alfa Phi.

A kampányfilm szinte kivétel nélkül szőke, vékony, fehér lányokkal van tele, akik gondtalanul – és kissé agyatlanul – rohangálnak nagy boldogan mindenhol, ahol csak tudnak. A leírás azonban sosem olyan találó, mint maga vizuális élmény, úgyhogy nézzék meg, hogyan képzeli az Alfa Phi diákjait:

Az Alabamai Egyetem persze elzárkózott a minden változatosságot mellőző videótól, az iskola adataiból azonban kiderül, hogy az előbbi kép nincs is túl messze a valóságtól.

Összesen 2400-an jelentkeztek különböző egyesületekbe, idén pedig 214 olyan diákot vettek fel, akik valamilyen kisebbséghez tartoznak, ami 13%-os növekedés a tavalyi számhoz képest. Mostanra 25-re nőtt az afro-amerikaiak száma, ami 19%-os növekedés – dicsekedtek az “óriási” eredményekkel. Sokak szerint érdemes lenne elgondolkodni ezeken a számokon

Fotó: YouTube

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez