Ússzon a város felett!

Egyre nehezebb olyan dolgokat kitalálni, amik szükségtelenül fényűzőek, de egyben végtelenül érdekesek is. Azért nem kell aggódnunk, egy londoni építész csoportnak sikerült.

Egy három méter mély (bár a víz által kihasználható rész csak 1,2 méter) úszómedencét terveztek a londoni Embassy Gardens két épülete közé. A dolog lényege, hogy az egész teljesen átlátszó lesz, így konkrétan a levegőben fogunk majd úszni.

A látványos megoldásért a Ballymore Group a felelős, ám a luxust nem adják ingyen, az épületkomplexumban körülbelül egymillió dollár környékén vannak a lakásárak.

“Az ihlett végtére is abból jött, hogy az építészet és a mérnöki munka lehetőségeinek határát feszegessem. Valami olyat akartam létrehozni, amit azelőtt még senki” – mondta el a cég vezérigazgatója, Sean Mulryan. – “Az élmény igazán egyedi lesz, mintha London belvárosában lebegnénk a semmi felett.”

Bár az építészeti megoldás igazán egyedi, azért a dologban benne van az, hogy Londonban egyre nehezebb a helyzet a lakhatással kapcsolatban. Az árak már így is az egekben vannak, miközben egyre fogy a maroknyi hely, ahova még lakásokat építhetnének. Ugyan a legjobban a megfizethető otthonokra lenne szükség, a végén mindig a luxuslakások kapnak prioritást.

Fotó: Ballymore Group

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez