Képek egy 14 éves fiú és egy 10 éves lány esküvőjéről

Mindketten a törvényes életkori határ alatt vannak. Állítólag külön engedélyt kaptak az iráni hatóságoktól. Évente több tízezer, 10 és 14 év közötti gyerek házasodik az országban.

Esküvői fotók pörögnek az iráni közösségi oldalakon, ezerrel. Jóllehet a lehető legközhelyesebb képekről van szó. Ifjú pár az örömszülőkkel, pózolás a Titanic stílusában a parkban, bájos ara a virágokkal diszített kocsira borulva, vőlegény gáláns kézcsókra hajlik a menyasszony csuklója fölé, Csipkerózsika-jelenetben közeledik egymáshoz a két arc. Csakhogy a (szerintünk) hátborzongatóan kifestett menyasszony 10 éves, párja meg 14.

gyerek

Állítólag augusztus 14-én keltek egybe. A fiú csillogó szürke öltönyben, rózsaszín nyakkendőben, a lány talpig habos fehér ruhában, tiarában, művészi konttyal. Az Iszlám Köztársaságban a törvények szerint a lányok 13, a fiúk 15 évesen házasodhatnak szülői beleegyezéssel. Ehhez a még koraibb nászhoz különleges hatósági engedély kellett. Így vagy úgy, a Tabnak ottani híroldal szerint csak 2010-ben 42 ezer, 10 és 14 év közötti gyerek kötött házasságot Iránban.

gyerek1

gyerek3

gyerek4

gyerek5

(Visited 10 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez