A bolíviaiak a mérgelődéssel nyerték meg az ,,érzelmi világranglista” első helyét

Három latin-amerikai ország tartozik a világ legszenvedélyesebbjei közé: a Gallup Intézet felmérése szerint  Bolívia, Salvador és Ecuador lakói élnek át legnagyobb érzelmi kilengéseket egy napjuk során.

A világméretű közvéleménykutatás eredményeként a lista másik végén Ukrajna, Oroszország és Koszovó áll. Ezen országok tartoznak azon helyek közé, ahol a mindennapok a leginkább érzelemmentesen zajlanak. Bár ezt az ukrán helyzet ismeretében nehéz elképzelni, a felmérés még a két évvel ezelőtt kezdődött, ez adhat magyarázatot az eredményre. 

Az ,,Emocion global” elnevezésű kutatás nem meglepő eredménye, hogy a tíz első helyen végzett ország között hét éppen Latin-Amerikában van, vagyis a fentiek mellett még sok ,,napi szintű pozitív és negatív” érzelem hatja át a hétköznapi életet Nicaraguában, Guatemalában, Kloumbiában és Costa Ricában. Az érelmi lista élén álló három nem latin ország pedig a Fülöp-szigetek, Irak és Kambodzsa. 

A kérdezőbiztosok 2014-ben tették fel a kérdéseiket és a telefoninterjúk  148 országban zajlottak. A kérdések persze nem csak a  pozitív, hanem a nevgatív érzelmekre is irányultak. Azt kellett megmondani, hogy 24 óra leforgása alatt ki mennyi örömöt és haragot él meg, vagyis az előző nap hányszor nevettek és hányszor kerítette hatalmába őket  a méreg. 

Vagyis ha valaki előkelő helyen végez, az még nem jelenti azt, hogy boldog is. Bolívia lakói például azt mondták, hogy a napjuk nagyobb részét mérgelődve töltik….

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez