Rendetlenkedjenek, de utána rakjanak rendet – mondta a pápa a fiataloknak

Ferenc pápa paraguayi látogatása utolsó eseményén több tízezer fiatallal találkozott, és arra kérte őket, hogy csináljanak rendetlenséget, majd utána segítsenek helyreállítani a rendet.

Három országot – Ecuadort, Bolíviát és Paraguayt – érintő latin-amerikai körútjának végén, az elutazása előtt a katolikus egyházfő püspökökkel ebédelt, találkozott fiatalokkal, majd visszautazott a Vatikánba.

“Írtak egy beszédet nekem, amelyet most el kellene mondanom, de a beszédek unalmasak” – mondta az ifjúsággal tartott találkozóján, nevetést és ujjongást kiváltva. “Csináljatok olyan rendetlenséget, ami felszabadítja a szívet, együttérzővé tesz bennünket, reményt ad nekünk!” – tette hozzá. Arra kérte a fiatalokat, hogy segítsék kevésbé szerencsés sorsú társaikat, és küzdjenek azért, hogy reményteli és méltóságteljes életet élhessenek.

Ferenc pápa nem először biztatta arra a fiatalokat, hogy csináljanak egy kis zűrzavart: megtette ezt már 2013-ban Brazíliában is, amikor azt kérte tőlük, hogy tegyék olyanná az egyházat, amely jobban kitekint a világra.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez