Ferenc pápa elindult a Remény Kontinense felé

Ecuador külön bélyegkiadással is tiszteleg Ferenc pápa látogatása előtt: az 5 dolláros bélyegen a katolikus egyház feje és mögötte Ecuador térképének körvonala látható.

 

Ferenc pápa elindult három latinamerikai országot érintő körútjára és hamarosan megérkezik Ecuadorba, a baloldali kormánnyal bíró kis országba. Rafael Correa államfő a látogatást a népe iránti tisztelet kifejeződésének nevezte.

A 15 milliós Ecuador lakosságának 87 százaléka római katolikus. A Vatikánban a Remény Kontinensének – mint ahogyan a néhai II. János Pál nevezte –  Latin Amerikát,  fontos állomása a pápa útjainak, hiszen itt fonots események zajlanak nemcsak a katolikus világ, hanem a jövendő számára is.

A pápa szerint  „itt a fejlődés új modelljei alakulnak ki, amelyek összekapcsolják a keresztény hagyományt a polgári haladással, az igazságosságot és méltányosságot a kiengesztelődéssel, a tudományos és technikai fejlődést az emberi bölcsességgel, a termékeny szenvedést a reménykedő örömmel.” A Vatikáni Rádió beszélgetést közölt Pietro Parolin bíboros,  államtitkárral, aki a fenti idézettel jellemezte a látogatás jelentőségét. A korábbi venezuelai nuncius szerint ezek lesznek a latin-amerikai látogatás fő témái.

A pápa mostani útján Ecuador után Bolíviába, majd Paraguayba utazik.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez