44 percig a Napba nézni meglásd, jó lesz!

Égnek áll sokszor az orvosok haja, hogy milyen módszerekkel sanyargatjuk magunkat egy kis súlyfelesleg miatt. Hongkongiak újabban a naplementével próbálkoznak.

Míg az átlagos családanya a konyhában tüsténkedik és az asztalt teríti, huszonéves nők az egyik hongkongi strandon gyülekeznek naplementekor. A látszólagos különbség ellenére mindkét csoport vacsorázni készül.

Az utóbbi tagjai szerint a hagyományos táplálék tökéletesen helyettesíthető a napfénnyel. Ehhez leveszik a cipőiket és bámulni kezdenek bele a Napba. Hosszan. A káros ultraibolya sugarak ellen védekezni nem felejtkeznek el, zsebkendőt, vagy esernyőt tartanak maguk elé. Ezenkívül a kezdőket is óvatosságra intik. Legelőször csak tíz másodpercig szabad a Napba nézni. Aztán napról-napra újabb tíz másodperccel növelhető az időtartam, amíg el nem érik a 44 percet.

Sokan esküsznek a kilenchónapos terápiára – írja az Oriental Daily. A hongkongi fényevők szerint így sokkal kevesebb táplálékkal is beérik, de olyan is akad, aki már egyáltalán nem eszik. Sőt a látásuk is javul, és alvásproblémáik sincsenek.

Az orvosok már nem ennyire lelkesek. Rendkívül károsnak tartják a procedúrát. A közvetlen ultraibolya sugárzás nagyban növeli a bőrrák kockázatát. Sokáig a Napba nézni köztudottan nem szabad, egyes szakértők szerint pedig eleve tilos.

(Visited 42 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez