Fegyvernek nézték Kanadában a japán arcápolót

Japán furcsa ország, tele sok-sok furcsa alakú tárggyal és kütyüvel, amit a nyugatiak bizony nehezen tudnak azonosítani. De mi történik, ha egy japán utazó egy ilyen tárggyal érkezik egy másik országba?

Egy Kanadába utazó japán fiatalember egy teljesen egyszerű tárgy miatt ment keresztül nehéz megpróbáltatásokon. A repülőtéri biztonsági szolgálat emberei egy kis szobába kísérték, hogy „megmagyarázza” annak a különös dolognak a mibenlétét, amit a reptéren találtak nála. „Talán fegyver?” –  kérdezték tőle.

Az utas a Twitteren tette közzé történetét, és egy képet is csatolt az ominózus tárgyról. Később persze sikerült tisztáznia magát, bár elég nehezen tudta megmagyarázni a kanadai hatóságoknak, hogy a fegyvernek látszó tárgy nem veszélyes. Csupán egy hétköznapi, ártalmatlan szépségápolási eszköz.

A face roller, avagy az arcgörgő rendkívül népszerű Japánban, megtalálható minden 100 jenes boltban, és számos egészségügyi és szépségápolási üzletben is. A termék tulajdonképpen egy bőrfeszesítő bot, amit görgetni kell az arcon. Elvileg meggátolja az arcbőr megereszkedését. Bizonyos modellek germániumból készülnek, erről sokan azt gondolják, hogy csökkenti az öregedés jeleit, a kibocsátott negatív elektronok segítségével. Sok idősödő ember masszírozza arcát a hengerrel, napi rendszerességgel.

A kanadai biztonsági erők tagjai, akik csupán a munkájukat végzik, valószínűleg joggal tartották gyanúsnak a soha nem látott készüléket. A japán fiatalember pedig a kaland emlékére egy szelfit készített.

COMqrJYUsAEr5tO

(Visited 13 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez