Pár méterrel a cél előtt tartóztatta fel a rendőr a győztest

Rendőri túlkapás, rossz vicc – vajon minek nevezhető egy moszkvai futóversenyen történt eset? Ráadásul hivatalos magyarázat sincsen.

Képzeljük el a helyzetet, hogy egy versenyen futunk. Az élen. Már csak 500 méter van a célig és mi szakítanánk azt át elsőként. Bár ezen a ponton még nem adnánk át magunknak a győzelem miatti eufóriának, de a fáradtságtól és az örömtől nagyon gyorsan verne már a szívünk.

Ekkor azonban megállít egy semmiből előbukkanó rendőr. Nehéz elképzelni, igaz? Márpedig ez meg történt Moszkvában a tíz km-es futóverseny egyik résztvevőjével, a 26 éves kazanyi Rinasz Ahmadajevvel.

„Kb. 20 másodpercre megállított egy rendőr. Teljesen ledöbbentem. Azt mondta, nem mehetek tovább. Megkérdeztem, hol a cél. Mire ő csak megismételte: nem mehetek tovább” – írta le az idegtépő pillanatokat a futó a Moscow 24 televíziónak.

Végül a rendőr elengedte és a fura közjáték ellenére is Ahmadajev ért elsőként a célba. Az esetről megkérdezte a rendőrséget a Govorit Moszkva rádió. A hatóság viszont azt válaszolta, hogy semmit nem tudnak az incidensről.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez