Santiago de Cubában misézett a pápa – ezzel kubai útja véget ért

Ferenc pápa kubai látogatásának utolsó napján Santiago de Cubába látogatott, ahol a várostól mintegy 20 kilométerre lévő szentélyhez utazott, hogy lerója kegyeletét a kubaiak védőszentje, a Könyörületes Szűz Mária szobra előtt.

A pápa misét is pontifikált a templomban, majd az istentisztelet után megáldotta a várost és találkozott helyi családokkal is. “Ő egy igazán jó ember, aki sokat törődik, és nagyon karizmatikus. Ezért a Könyörületes Szűz Mária szívét neki ajánlottuk” – mondta egy kubai katolikus hívő.

Hosszú aszályos hónapok után több napos esőzés kezdődött Kubában, éppen a pápalátogatás idején. “Nagy probléma volt eddig a szárazság, de úgy tűnik, a pápa magával hozott valami rendkívülit az itt élő embereknek” – mondta egy helyi férfi.

A hétvégén Kuba keleti részén mutatott be misét Ferenc pápa. A katolikus egyházfőt többezres tömeg várta Holguín városában. Az azonos nevű tartományban született Raúl és Fidel Castro.

Ferenc pápa a tolerancia fontosságát hangsúlyozta, különösen az Egyesült Államokkal szemben. Az egyházfő sokat tett az amerikai-kubai kapcsolatok javulása érdekében, és a két ország között tavaly óta enyhült a viszony. Ferenc pápa erőfeszítéseit az Egyesült Államokban és Kubában is elismerik.

Ferenc pápa a szigetországból az Egyesült Államokba utazik. Először Washingtonba látogat, ahol szerdán a Fehér Házban Barack Obama elnökkel találkozik, majd New Yorkba megy, onnan tovább pedig Philadelphiába, látogatásának utolsó állomására.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez