A kitoloncolásáért könyörög egy iráni migráns

Miközben özönlik az emberek áradata Európába a háború, az erőszak vagy a szegénység elől, egy iráni férfi azért könyörög a brit hatóságoknak, hogy küldjék haza a “durva, erőszakos” Angliából.

Arash Aria 25 éves, és a gyönyörű Sirázból érkezett a ködös Albionba, közelebbről Manchesterbe. Hétfőn aztán besétált ott a rendőrségre, és azt kérte, hogy deportálják. Milliószor elmondta, hogy illegális bevándorló. Később azonban, amikor a rendőrök utánakotortak a dolognak, kiderült: nagyon is törvényesen van Nagy-Britanniában. Minden engedélyt már rég megkapott a maradáshoz.

Kiengedték, aztán az útjára küldték. A Telegraph-nak később elmondta: elégedetlen az életével a szigtországban, arra vágyik, hogy hazatérjen. “Az emberek Manchesterben nem vendégszeretőek. Ez szavakban, erőszakban, meg másban is megmutatkozik. Megpróbálom nem észrevenni, de már elegem van belőle… Nem kapom meg itt a kellő tiszteletet. Hiába voltam barátságos és udvarias, csak kinevettek, mert idegen vagyok, és furcsán néztek rám.”

Pedig már 10 éve él Angliában. Nemrégiben azt kérte a hatóságoktól, hogy hadd újíthassa meg lejárt iráni útlevelét, de választ nem kapott. Amikor a Londonban újranyílt iráni nagykövetségen hallottak a helyzetéről, segítséget ajánlottak fel neki – ha kapcsolatba lép velük. Az egyik rendőr, aki foglalkozott vele, azt mondta brit lapoknak: lehet, hogy Aria csak egy ingyenjegyet akar a hazájába. Ő igazán nem tudja.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez