Thaiföldi hajóbaleset áldozata lett egy magyar nő

Összeütközött két hajó szombatra virradóra Thaiföldön, a rendőrség tájékoztatása szerint a balesetben egy magyar nő meghalt, és kéttucatnyian megsérültek.

A baleset a thai fővárostól 60 kilométerre nyugatra, a Mae Klong folyón fekvő, turisták körében népszerű Amphava úszó piac közelében történt. Az egyik hajón 21 – más hírek szerint 31 – dél-koreai és két magyar turista volt. Szentjánosbogarak rajzását megfigyelő éjszakai kirándulásról tértek vissza, amikor hajójuk egy, az ellenkező irányból érkező üres hajóval ütközött össze – mondta Bhakin Szivamethakul rendőrparancsnok. Az üres jármű felcsúszott a turistákat szállító hajó fedélzetére.

A rendőrparancsnok szerint egy 61 éves magyar nő fejsérülést szenvedett és meghalt, 62 éves férje pedig megsérült.

Súlyos sérüléseket szenvedett egy 26 éves dél-koreai nő, őt egy kórház intenzív osztályán ápoljak, orvosok szerint állapota nem válságos. További húsz ember is sérüléseket szenvedett, javarészt dél-koreaiak.

Mindkét hajó vezetőjét gondatlanságból elkövetett halálokozással vádolják, amiért akár tíz év börtönbüntetés is kiszabható Thaiföldön.

Endreffy Loránd thaiföldi magyar konzul az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy a balesetben egy magyar állampolgár meghalt, és a vele utazó társa – ugyancsak magyar állampolgár – könnyebb sérüléseket szenvedett. Őt már kiengedték a kórházból. A konzuli szolgálat már felvette a kapcsolatot az áldozat hozzátartozóival, és megadta a szükséges tájékoztatást arról, hogy a történtek után mik a teendők – mondta a konzul.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez