Szexi a pasi, ha főz: dél-koreai főzőláz

Mostanában egyre több dél-koreai férfi kezd el főzni tanulni, aminek elsődleges oka a televíziós főzőműsorok fellendülése és népszerűsége.

Az elmúlt években egy sor friss főzőműsor indult Dél-Koreában – ezek férfi szereplői nemcsak jól főznek, de igen jóképűek is. A nők így aztán azt gondolják: az a férfi, aki tud főzni, szexi. Az őrület egyik nagyon népszerű alanya Baek Jong-won, aki egyszerű gasztro-tippeket ad műsorában, de női nézői elsősorban nem ezért kedvelik. A sztárszakács arra próbál rávenni mindenkit, hogy receptjeit otthon készítsék el.

Ennek következtében megnőtt az emberek száma a konyhákban. A szöuli önkormányzat tavaly 27 ezer embert kérdezett meg. Kiderült, hogy a férfi válaszadók 20,9 százaléka tölt el több mint 10 percet a konyhában naponta. Ez csaknem a duplája a 2004-es 11,9 százaléknak. A nőknél az arány  71%.

Az otthon főző férfiak azt mondták, hogy általában 40 percet időznek a konyhában, ami persze még mindig kevesebb, mint a nők másfél órás átlaga, de a koreai társadalomban ez nagyon nagy szó. Ugyanígy az is meglepő, hogy a férfiak körében megnőtt az érdeklődés a főzőedények és szakácskönyvek iránt. Az egyedülálló férfiak a nőknek próbálnak imponálni főzőtudományukkal, mivel a szexi szakács imidzs már általános pozitív kép. Dél-Koreában (ahogy Ázsia több országában) nagyon népszerű az ételkészítés és az evés. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a reklámok jelentős százalékát ételek teszik ki, és nagyon népszerű a kajapornó, amikor lányok webkamera előtt étkeznek. A főzőhullám mögött tehát az ételek szeretete áll, és a nők megnyerése.

A Gmarket online shop adatai szerint idén a kések, a vágódeszkák és a serpenyők a legnépszerűbb termékek.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez