Várjuk az ajánlatokat, eladjuk a szigetünket!

Eladó egy sziget Tasmánia északkeleti partjainál: a magántulajdonban lévő földbirtokért 5,5 millió dollárt (1,5 milliárd forint) kérnek.

A Tasmániától két kilométerre fekvő Waterhouse szigethez egy három hálószobás ház, egy vendégház, egy birkanyírásra kialakított pajta, egy móló és egy repülőgép-felszállóhely is tartozik – adta hírül az Abc.net.

Az elmúlt százötven évben a szigetet főleg birkatenyésztésre használták. A 287 hektáros, örök tulajdonban levő földbirtok egy kilométer széles és négy és fél kilométer hosszú. Az elmúlt negyvenöt évben ugyanaz a néhány család birtokolta a szigetet.

„Nagyjából hatezer sziget van a tasmániai régióban, de közülük mindössze kilenc örök tulajdonban levő földbirtok, és ez az egyik, ami azt gondolom, hogy igazán egyedülállóvá teszi ezt az ajánlatot” – mondta az illetékes ingatlanügynök, hozzátéve, hogy a világ minden tájáról várnak érdeklődőket.

Egy másik sziget is új gazdára vár Tasmánia északkeleti partjainál: a Ninth-sziget kikiáltási ára kevesebb mint 1,2 millió dollár.

Kép: Wikipedia

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez