Költözzünk Misimára, pénzt és tehenet is adnak

Szeretne Japánba költözni? Szeretne azért pénzt kapni, hogy ott él? Most itt a lehetőség. Egy japán sziget Önre vár, és még egy tehenet is kap. Ne hagyja ki!

A hónap elején egy ingatlanügynök Japán Kumamoto prefektúrájában vidéki életformát kínált egy tengerpart közeli házban, gyakorlatilag ingyen. A házat ugyanis annyira nem sikerült eladni, hogy már nem is volt ára. Egy másik kisváros pedig úgy próbál meg új lakókat vonzani, hogy megélhetést és finom marhát ajánl fel az újonnan érkezőknek.

mm-1

Tehát ha Ön ízletes marhahúsra vágyik, akkor nem kell mást tennie, mint csomagolni, és felkeresni a kis szigetcsoportot a Kjúsú fősziget közelében. Ott az új lakóknak rögtön egy tehenet adnak (a sajátjaikból), valamint pénzt is, a mindennapi megélhetéshez. A hely viszont a szó szoros értelmében vidék. Egészen Kagosima prefektúra délnyugati sarkában van Takesima, Iódzsima, és Kurosima sziget, amiket együtt Misima szigetnek neveznek (a misima japánul azt jelenti: három sziget).

Misima csodás sziget.
Misima csodás sziget.

A három sziget lakott ugyan, de igen szerény populációval rendelkezik. Összesen 412 lakos él rajtuk, és Misima népessége rohamosan csökken. Itt is jellemző az elöregedés, nem születnek gyermekek, és a fiatalok elhagyják a szigetet a jobb kilátások reményében. Sok szervezet kíván segítséget nyújtani viszont olyanoknak, akik a nagyvárosi életből inkább vidékre költöznének. Ezek a szervezetek igyekeznek vonzóvá tenni a lassú tempójú vidékeket, így Misima is ösztönözni kívánja az embereket. Az ösztönzőerőt általában pénzbeni juttatások jelentik.

Nézzük, miket is ajánlanak fel az újoncoknak. Kezdetben a város akár 100 ezer jent fizet a költözés támogatására (200 ezer forint). Az új lakókat havi pénzösszeggel is segítik, ami az első 3 évben egyedülállóknak 85 ezer jen (180 ezer forint), pároknak pedig 100 ezer jen (nagyjából 200 ezer forint). Plusz 20 ezer jen (40 ezer forint) jár az első gyermek után, és minden továbbiért újabb 10 ezer.

mm-8

Misima ezen kívül kész arra is, hogy három hálószobás házzal várja az új lakókat, amit nagyon alacsony áron, mindössze 15-23 ezer jenért lehet bérelni. Ez 30-50 ezer forint tehát havonta. További támogatást biztosítanak a gyermekek oktatásához, valamint mezőgazdasági vállalkozás indítására. Természetesen a fenti támogatások nem tartanak sokáig, ha valaki egyedülálló. Ezen a helyzeten viszont egy külön program segít, az úgynevezett menyasszonykereső projekt, ennek részeként a város hajlandó fizetni a randizásért. A programban eddig 8 támogatott egyedülállóból ketten meg is házasodtak.

Persze, ha már van partnere, ez nem opció. Ellenben ott van még a tehén!

mm-4

Misima új lakói egy borjút is kapnak, bár erről le lehet mondani, nem kötelező elfogadni. Ha lemondunk róla, akkor cserébe egyszeri összeget kapunk: 500 ezer jent. Ez bizony 1 millió forint gyors haszon, ha a pénz csábítóbb, mint a zamatos marha.

Azonban a rengeteg támogatás mellett Misimának feltételei is vannak, teljesen jogosan. Először is a jelöltnek 55 évesnek, vagy annál fiatalabbnak kell lennie. Másodszor: nem fognak fizetni, ha az ember csak lógatja a lábát. Komoly terveket kell benyújtani, hogy milyen területen szeretne dolgozni az, aki odaköltözik. Ez lehet mezőgazdasági, halászati tevékenység, vagy más önálló vállalkozás. Ha ezeket Ön bevállalja, akkor tényleg nincs más dolga, mint útnak indulni és élvezni a vidéki élet előnyeit – Japánban.

mm-6

(Fotó:Mishima Village, Wikipedia)

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez