Ő lett az I. K-pop Bajnokság abszolút győztese

A Koreai Kulturális Fesztiválon rendezték meg Magyarország I. K-pop Bajnokságát. A koreai popzenét kedvelők szólótánc-versenyének győztese egy fiatal lány lett, aki hamarosan Dél-Koreába utazik.

A koreai államalapítás ünnepén a Koreai Nagykövetség, illetve a Koreai Kulturális Központ egyhetes programsorozatot tartott a múlt héten. Ennek keretén belül az Idolater szervezésében tartották meg Magyarország I. K-pop Bajnokságát – ez egy szólótánc-verseny volt, melyre az ország bármely pontjáról lehetett jelentkezni. A kétfordulós döntőbe végül 10 lány került.

12109111_832421180199417_255557157527155870_n

Magyarországon egyre nagyobb népszerűségnek örvend a koreai popzene, és még inkább a zenei videók táncainak utánzása, vagyis az úgynevezett cover műfaj. Ez azt jelenti, hogy a fiatalok a koreai sztárelőadók mozdulatait utánozzák, és a táncmozdulatokat minél pontosabban próbálják előadni. Dél-Korea a koreai hullám támogatásával számos fiatal rajongót szerzett már magának, amit a világ minden táján megrendezett K-pop World Fesztiválok tesznek különlegessé. Ezen versenyek döntői Koreában zajlanak, ami sok táncolni, énekelni vágyó fiatalt ösztönöz arra, hogy saját országát képviselje a nemzetközi versenyeken. Már több magyar csapat is részt vett  ilyen versenyen, legutóbb 2 éve a Home Made Asia csapatának jutott ez a megtiszteltetés. Az idei K-pop World Festival budapesti középdöntőjét szintén a Home Made Asia csapata nyerte, melynek 3 tagja is bejutott az idei, kifejezett magyaroknak szóló K-pop Bajnokság döntőjébe.

Az idei verseny különlegessége az volt, hogy a döntőbe került 10 versenyzőnek a döntő kezdete előtt pár órával kellett megtanulnia egy ismeretlen koreográfiát. A verseny első fordulójára tehát csupán néhány órájuk volt készülni, de persze egy tánctanár is segítette őket. Ezt követően párok léptek a színpadra, itt csak 1 továbbjutó lehetett. Így a második fordulóba jutott 5 versenyző előadhatta azt a dalt, amivel jelentkezett. A tét óriási volt, hiszen a győztes Dél-Koreába szóló repülőjegyet nyert.

12113285_1064155646930935_9155467004348318278_o

Mindeközben közönségszavazás is zajlott, a szavazólapok később pedig tombolaként funkcionáltak, a számos nyeremény mellett a fődíj itt is egy Koreába szóló repülőjegy volt.

A verseny győztese végül a Home Meda Asia táncosa, Min lett, aki nem csak a fődíjért járó kupát, de a közönségszavazást is megnyerte. A fiatal lány már a közönségszavazás eredményének kihirdetésekor is elsírta magát, és még nagyobb lett az öröm, mikor megtudta: ő utazhat Dél-Koreába.

„Számomra a versenynek több nehézsége volt, hiszen akkor kellett hirtelen megtanulni egy táncot, illetve rossz érzés volt a csapattársaim ellen versenyezni, akik szintén a döntőbe jutottak. Akárki nyert volna közülünk, a győzelem a csapat érdeme is. Végül nagyon örültem, hogy sikerült, és a döntőben is azt hiszem úgy adtam elő a dalt, ahogy szerettem volna, és nagyon örülök, hogy a zsűri és a közönség tetszését is elnyerte. Amikor elsőként kihirdették a közönségszavazást, és én nyertem meg, úgy éreztem, hogy ez már nekem bőven elég elismerés. Hatalmas boldogság volt, hogy a közönség engem szavazott meg, mert a cél az, hogy ők élvezzék, amit csinálok, csinálunk a Home Made Asia-ban. Aztán nem is számítottam már arra, hogy nyerhetek, de mégis az én nevem hangzott el. Azért fakadtam sírva, mert egy nagy álmom vált valóra: nemcsak versenyt nyertem életemben először, de még Dél-Koreába is kijuthatok. Nagyon köszönöm a csapatomnak és a vezetőinknek a sok segítséget és támogatást, mert enélkül nem sikerült volna”– mondta a 17 éves Min (Glattfelder Melánia), a Home Made Asia 4DivaS nevű alcsapatának tagja.

12094765_1064153113597855_1537886309747793675_o

„Nagyon boldog vagyok, hogy a K-pop World Festival budapesti középdöntőjének győzelme után még egy sikert könyvelhetünk el magunknak. A csapat évek óta keményen dolgozik azon, hogy ezt az ázsiai világot, az ottani szubkultúrát támogassuk és bemutassuk. Nagy büszkeség, hogy nem csak a zsűri, de a közönség elismerését is megkapta Min. Ez sokat jelent a csapatnak is, és persze gratulálunk Minnek” – mondta Németh Dávid, a csapat alapító vezetője, aki a verseny műsorvezetője volt, és a Globoport újságírója.

DSCF0066

Az I. K-pop Bajnokságról a dél-koreai tévé is beszámolt, a filmben Min is feltűnik. Nemrég pedig megjelent a 4DivaS legújabb cover-dala, a videóban Min is látható.

Dél-Korea – KBS News

(Fotó:Konkoly Thege György, Koreai Kulturális Központ, Idolater, Home Made Asia)

(Visited 7 times, 1 visits today)
  1. […] és versenyezhetett a főnyereményért: egy repülőjegyért Dél-Koreába. A versenyt Min nyerte meg, a Home Made Asia egyik tagja. Gratulálunk Neki! Míg a zsűri összegyűjtötte a […]

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez