Blantyre Művészeti Fesztivál Malawiban – fotókkal

Október elején rendezték meg újra Blantyre város éves kulturális fesztiválját. A háromnapos esemény ezresnél is nagyobb tömeget vonz évről évre, ami nagy szó Malawiban, ugyanis a kultúra a napi súlyos gazdasági gondok között könnyen elsikkad.

Az esemény nyitónapján közvetlenül a város polgármesterének, Noel Chalamanda-nak a beszéde után lépett fel a Jacaranda Árkák Iskolájának a fiú tánccsapata is (a Jacaranda a HTCC, a Magyar Kereskedlmi és Kulturális Központ partnere Malawiban).

A polgármester beszédében kiemelte a zene szeretetét, mivel idén a programok nagy része zenei jellegű volt. Péntektől vasárnapig több tucat zenekar kapott lehetőséget. Az igazi csemege szombaton este volt, mikor a gospel műfaj egyik koronázatlan királynője, a dél-afrikai Rebecca Malope lépett fel.

Vasárnap aztán helyet kaptak a színházi formációk is. A város és talán egész Malawi legelismertebb csapata, a Solomonic Peacock idén is teljesen új bemutatóval készült. A “Fosztogató Bestia” című színjáték szokás szerint nagy sikert aratott.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez