Tízezer dollárért küldte volna halálba a diákját egy tanár

Szerencsére a rendőrségnek sikerült még időben közbelépnie és letartóztatnia a tanárt, aki a diákját egy dúsgazdag üzletembernek adta volna el, aki vélhetően rituális gyilkosságra készült.

Mindez Malawiban történt, ahol mindmáig sokan hisznek a fekete mágiában és az albínók rituális feláldozásában, ami a hiedelmek szerint természetfeletti erőt, gazdagságot és szerencsét hoz annak, aki a rituális gyilkosságot megrendeli vagy éppen végrehajtja.   

Az általános iskolai tanár egy albínó kislányt akart eladni, 10 ezer dollárért. A malawi rendőrség szóvivője elmondta, hogy a tanárt Mzuzuban fogták el, és a kislány is éppen vele volt – azt mondta róla a hatóságoknak, hogy a barátnője. A nyomozás során kiderült, hogy a tanár, akit egyébként Phillip Ngulubénak hívnak, egy tanzániai üzletembernek akarta eladni a diákját. Tanzániában is hasonló, sőt még durvább tévhitek élnek az albínókról, akikért ott még több pénzt hajlandóak kifizetni a gazdagok, hogy „bebiztosítsák” jólétüket és anyagi gyarapodásukat. Tanzániában ráadásul hamarosan választásokat tartanak, és ilyenkor  rendszerint megszaporodnak az albínó gyilkosságok. Civil szervezetek korábban jelezték, hogy sok tanzániai politikus is részt vesz ilyen szertartásokon, bízva abban, hogy így majd megválasztják.

Az albínók sorsa egyébként egyre tragikusabb Afrikában. Több civil szervezet is jelezte már, hogy az érintett országok kormányainak határozottabban kellene fellépniük az albínók védelme érdekében, de ez nem mindig történik meg. Tanzániában már halálbüntetés jár albínók gyilkolásáért és a rituális szertartásokat is betiltották. Ennek ellenére azonban még mindig nagyon sokan vállaljak a kockázatott, hogy albínókra vadásszanak és a testrészeiket eladják. A feketepiacon ugyanis 75 ezer dollárt is megadnak egy teljesen ép albínóért – közölte korábban a Vöröskereszt.       

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez