Nap hülyéje- bombázásnak nézte a videójátékot

Ahmed Músza egyiptomi műsorvezető rajong Putyinért, ami még nem is lenne baj, ha rajongásában nem keverte volna össze az orosz bombázások felvételeit egy – szintén orosz fejlesztésű – videójátékkal.

“Igen, ez Oroszország, ez az orosz hadsereg, ez Putyin, ők aztán nekimennek a terroristáknak, nem úgy, mint az amerikaiak. Azok mindig kesztyűs kézzel bántak az Iszlám Állammal” – így kommentálta a bejátszott videót a neves egyiptomi műsorvezető. Lelkesen mutatta, hogy lám, milyen pontosan céloznak, és hogy robban fel a terroristák búvóhelye. A gond csak az volt, hogy a kép, amit mutatott, nem az orosz bombázások (amúgy az interneten is elérhető) videóanyaga volt, hanem egy helikopteres lövöldöző videójáték. Annyi köze azért van Oroszországhoz,  hogy a Gaijin Entertainment orosz cég, de a játékban szereplő helikopter egy amerikai Apache, és a pilóták is  angolul beszélnek.

Most Múszán röhög egész Egyiptom, és ötleteket küldözgetnek neki, hogy milyen  játékokkal illusztrálhatnak különböző jeleneteket – a kairói közlekedésre például kiváló lenne a Carmageddon.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez