Drog szerelemes levélbe csempészve

Mit sem sejtő nők közreműködésével próbált kábítószert Magyarországra csempészni egy nigériai férfi és honfitársa. Ellenük most kábítószerrel való visszaélés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség – tájékoztatta a megyei főügyész az MTI-t.

Szalóki Zoltán közleményében felidézte: az elsőrendű vádlott 2014 közepén egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg egy bélapátfalvai nővel, akitől nem sokkal később már elkérte a telefonszámát és a lakcímét is.

Néhány hét múlva felhívta őt azzal, hogy egy csomagot fog küldeni neki Franciaországból, ami meg is érkezett, benne látszólag csupán három női táskával és gyermekruhákkal. A vádlott ezután azt kérte a nőtől, hogy vigye el neki a kapott küldeményt egy előzetesen megbeszélt időpontra Budapestre.

Mivel a nő ezt furcsállotta, alaposabban átnézette a küldeményt a fiával, aki a három táskába varrva jelentős mennyiségű kábítószert – több mint 380 gramm kokaint – talált. Ennek ismeretében az asszony már nem utazott el a fővárosba. Értesítette a rendőrséget. A vádlottat és az őt elkísérő társát akkor fogták el, amikor másnap egy bérelt kocsival megjelentek Bélapátfalván.

A rendőrök az autóban egy listát is találtak, olyan emberek nevével és címével, akiket a vádlottak feltehetően hasonló módon kívántak felhasználni a kábítószer becsempészésénél. A listán szereplők közül egy siklósi nő címére már küldtek is gyógyászati segédeszközök közé rejtett, kokaint tartalmazó csomagot Brazíliából, de azt a vámhatóság még a repülőtéren lefoglalta.

A Heves Megyei Főügyészség vádiratában mindkét vádlottal szemben – előzetes letartóztatásuk meghosszabbításán túl – végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt – közölte Szalóki Zoltán.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez