Születés tízezer méteren

Kilencezer méter magasságban, egy mézesheteiről hazafelé tartó Los Angeles-i orvos segítségével hozta világra gyermekét egy Tajpejből Los Angelesbe tartó repülő fedélzetén múlt héten egy tajvani nő.

A China Airlines járata már nagyjából hat órája a levegőben volt, amikor a terhessége 32. hete felé közeledő asszony jelezte, hogy elfolyt a magzatvize. A személyzet azonnal orvost keresett az utasok között.

A pilóta értesítette a repülőtársaságot a kialakult helyzetről és engedélyt kért, hogy a legközelebbi repülőtéren – Anchorage – letehesse a gépet. Nagyjából 30 perccel a landolás előtt azonban a nő világra hozta a gyermekét egy épp a mézesheteiről hazafelé tartó Los Angeles-i doktornő segítségével.

Az orvos, Angelica Zen később egy amerikai tévécsatornának azt mondta: nem volt sok tapasztalata szülés levezetésében, de egy pillanatig sem késlekedett, hogy segítséget nyújtson az asszonynak. Az orvos szerint a szülés során a légiutaskísérők látták el az ápolói feladatokat, és az utasok többsége egészen addig aludt, amíg fel nem kapcsolták a villanyokat a szüléshez.

Miután a gép leszállt Anchorage-ban, az édesanyát és kislányát egy helyi kórházba szállították, ahol mindkettőjük állapotát megfelelőnek találták.

A járat végül több mint háromórás késéssel érkezett meg Los Angelesbe.

A tajvani polgári légügyi hatóság szerint a kislány az Egyesült Államok légterében, tajvani repülőjáraton jött a világra, így az állampolgársága az anchorage-i kórház által kiadott anyakönyvi kivonattól függ majd.

Kép: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez