Ezek az amerikai partmenti városok tűnnek majd el a jövőben

A globális felmelegedés okozta vízszintemelkedés mértékét egyre pontosabban tudják megjósolni a tudósok – nem mintha ez változtatna azon, ahogyan az óriáscégek viselkednek. Talán majd mikor New Orleans teljes egészében eltűnik.

Egy újabb kutatás hívja fel a figyelmet arra, hogy a globális felmelegedés okozta negatív hatások sokkal közelebb vannak, mint gondolnánk. A Climate Central a legfrissebb adatok alapján mutatta meg, hogy fog kinézni a jövő Amerikája. A képeken azt láthatjuk, hogy mi történik, ha nem változtatunk a szén-dioxid kibocsájtásunkon, illetve ha a közeljövőben jelentősen visszafogjuk azt. Az eredmények pedig ijesztőek.

screen-shot-2015-10-14-at-10-13-49-am

Még ha komolyan sikerül is lejjebb szorítani az ártalmas anyagok kibocsájtását, Miami vagy Jacksonville akár területük felét is elveszíthetik. New York és Boston földjének pedig körülbelül negyedét fogja víz borítani. Ahogyan azt már említettük, New Orleans nem lesz ilyen “szerencsés”, szinte teljes egészében megszűnik létezni.

climatecentralmapscreenshot

New York mellett a szintén ikonikus kaliforniai Hollywood is komoly károkat szenvedhet, ha nem sikerül addig tenni a globális felmelegedés ellen.

Fotók: Flickr / Climate Central

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez