A kairói élet még a Pókembert is kimeríti

Két egyiptomi érdekes társadalmi kísérletet hajtott végre Kairóban, amelynek célja volt megmutatni a város egyik kevésbé ismert arcát.

“Mi lenne, ha a Pókember Kairóban lakna és úgy élne, mint az egyiptomiak? – tette fel a költői kérdést Hasszán Atef. A 20 éves fényképész és nagy képregényrajongó szokatlan és meglepő társadalmi kísérletbe fogott bele: a testvére Szaad Atef beöltözött Pókembernek és így rótta a főváros utcáit, miközben számos fénykép készült róla. “Egyszerűen kifáradna attól az életviteltől, amit itt mi folytatunk” – tette hozzá nevetve az al-Ahramnak adott interjújában a fényképész.

Szaad négy napon keresztül sétált Kairó különböző részein, beszélgetett és találkozott emberekkel, használta a tömegközlekedést, mindezt Pókemberes jelmezben. Számos fénykép és videófelvétel készült, amelyet aztán feltett a fényképész feltett a közösségi oldalára. A szuperhős futott a túlzsúfolt buszok után, próbált véget vetni az utcai verekedéseknek, nyomorgott a metrón, utcán aludt és alkalmi munkából élt.Felbukkant Kairó szegény és munkáskerületeiben is, ahol a gyerekek először meglepődve, majd örömmel fogadták a váratlan szuperhőst. Volt, hogy Atefnek már menekülnie kellett, mert annyi gyerek kapaszkodott rá. “A legérdekesebb eset az volt, amikor beültünk egy kávézóba és a tulajdonos ingyen meghívott minket egy kávéra. Azt hitte, hogy Abdel Fattah asz-Szíszi elnök emberei vagyunk és valami titkos misszióban veszünk részt.” – mesélte a fotós, de hozzátette, hogy a hatóságok korántsem voltak ilyen barátságosak, mert őt is (ha nem durvábban az átlagnál) átvizsgálták a rendőrök a metróban.

“Még számos ötletünk van, amit meg akarunk valósítani. Csak várják meg a januárt!”– ígérte a fotós, de azt nem részletezte, hogy mit forgatnak a fejükben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez