Felgyújtotta BMW-jét, hogy támogassa a hazai ipart

Életünket és vérünket! – kiáltották a haza védelmében a magyar rendek jó két száz évvel ezelőtt. A cél érdekében ön mit ajánlana fel most a 21. század elején? Meglepő választ adott a kérdésre egy orosz művész.

Az agresszív ukrán politikája miatt bevezetett nyugati szankciók és az arra válaszul bevezetett élelmiszer-embargó fokozatosan ássa alá az orosz gazdaságot. Persze Vlagyimir Putyin korábban felszólította népét: nincs ok az aggodalomra, így legalább erősíthetik a belföldi vállalkozásokat.

Hogy bejött-e a terv, egyelőre nem egyértelmű. Ezt az orosz ipar nagy reménysége, a Ladát gyártó AvtoVAZ adatai is mutatják. A tekintélyes orosz gazdasági napilap, a Vedomosztyi tegnapi cikke szerint az idén januári-szeptemberi időszakban 4 százalékkal csökkent a gyár hiánya a tavalyi hasonló periódushoz képest. Viszont az idei első félév és az azt követő hónapok adatainak összehasonlítása alapján majdnem ötszörösére nőtt a hiány.

Bár az AvtoVAZ nem régiben kijelentette, hogy új válságkezelő programon dolgozik, egy szentpétervári művész úgy döntött, nem vár tovább. Sztasz Bareckij tegnap felgyújtotta 200 lóerős 520-as BMW-jét. A lenti felvételen látszik, ahogy (állítása szerint 350.000 rubelt, azaz 1,5 millió forintot érő) autóját benzinnel lelocsolja, majd egy köteg euróval meggyújtja.

„Minden nyugatit ellenzek! Az orosz autópiacért”

– hangoztatja az akció közben. Végül hátrahagyva a szétégett kasznit egy Lada 1500-assal hajt el a helyszínről.

Sztasz Bareckijnek nem ez az első ilyen esete. Korábban az iPhone-ját verte szét. Az itthon is jól ismert Leningrad zenekar egykori tagja szerint a szankciók nem rémisztik meg őket, az oroszok mindent meg tudnak maguknak csinálni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez