Magyar est Dubajban

Hooligans, TNT, Kozmix és Bikini zenére buliztak a magyarok Dubajban.

Nagyszabású, vacsorával egybekötött programot tartottak a Dubajban élő magyaroknak. Két szervezet (HTCC – Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ és a „Dubai Magyarok” facebook- oldal) fogott össze  hogy kiváló hangulatú szórakozási lehetőséget nyújtson a dubaji magyaroknak. Több százan jöttek el az Atelier M nevű szórakozóhelyre, amely az öbölmenti ország egyik legelitebb negyedében, a Marinán található, az egyik felhőkarcoló hetedik emeletén.
Szathmári Dániel, a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) vezetője, valamint a „Dubai Magyarok” facebook-oldal főszerkesztője találta ki és szervezte meg közösen ezt a kötetlen hangulatú esti partit. A magyar házat még idén márciusban nyitotta meg Balogh Sándor, a HTCC-hálózat alapítója, aki egyben a Magyar Afrika Társaság elnöke is, és Khalaf al-Habtoor dubaji üzletember, a Habtoor Group elnöke.
Szathmáry Dániel, a Dubai HTCC vezetője arról beszélt, hogy a HTCC-hálózat egyik nagy feladata, hogy minél több kulurális programot szervezzen, például a külföldön élő magyarok részére.
FullSizeRender_1
 
- Ennek a rendezvények az a célja, hogy a dubaji magyaroknak lehetőséget biztosítsunk, hogy találkozhassanak, jól érezzék magukat, új embereket ismerjenek meg.
Szathmáry Dániel azt is elmondta, hogy a HTCC ház féléves műkőködése alatt már mostanra sikereket ért el, és egyre több magyar céget sikerül közelebb hozniuk Dubaihoz.
 
- Több konkrét üzletet sikerre vittünk. A média területén például egy magyar cégnek segítettünk betörni az itteni piacra, illetve magyar építőipari vállalkozásokkal állunk tárgyalásban, és folynak igen előremutató tárgyalások a helyi partnereinkkel több lehetséges megbízásról. De azt is nagy eredményként könyveltük el, hogy egy magyar rendezvényszervő céget sikerült bevezetni az itteni piacra. A HTCC-hálózatot egyébként pont az ilyen üzleti lehetőségek miatt hoztuk létre, hogy képviseljük és segítsük a magyar kis- és középvállakozókat külföldön. Afrikában és Ázsiában is jelen vagyunk több házzal. Ilyen kereskedelmi  központot nyitottunk már Marokkóban, Ghánában, Ugandában, Shanghaiban és Malawiban is. Lehetőséget szeretnénk nyújtani a magyar üzletembereknek, hogy új és ismeretlen üzleteket tudjanak felfedezni a világ számos országában, így Dubajban is. A HTCC már önmagában egy olyan infrastruktúrát nyújt, amely hatalmas lökést adhat egy-egy sikeres üzlet megkötéséhez: szállást, internet hozzáférést, tolmácsot, jogi segítségnyújtást tudunk adni az érdeklődőknek. Ha szükséges, akár piackutatást is végzünk, hogy érdemes-e itt Dubajban terjeszkednie egy magyar cégnek? Ezért is biztatjuk a magyar cégeket, hogy ha a ebben a régióban szeretnének üzletelni, akkor vegyék fel velünk a kapcsolatot. Mi segítünk és gondjukat viseljük, több szempontból is.
unnamed
 
A különleges magyar zenét DJ Goldhand, az az Klujber Imre főszervező szolgáltatta a vendégeknek.  A lemezlovas azt mondta, már régóta szükség lett volna egy ilyen HTCC házra itt, Dubajban.
- A HTCC egy remek kezdeményezés. Erre már eddig is szükség lett volna itt Dubajban. Mind üzleti, mind kulturális szempontból. Erre kiváló példa a mostani közös szervezésű rendezvényünk. Nagyon fontosnak tartom, hogy összetartsunk. A nagyvilágban azt mondják és arról vagyunk híresek, hogy mi magyarok nem tudunk összetartani, és úgy gondolom, hogy ezt eléggé megcáfoltuk itt, Dubajban: nézz csak körül, sok száz magyar honfitársunk jött el a ma esti vacsorára és a magyar bulira. De nemcsak a bulikról szól, hanem rendszeresen összejárunk, sokat sütögetünk, sok időt töltünk együtt. Azt vettem észre, hogy a Dubajban élő, 4-5 ezer magyarnak rettentően fontos, hogy összetartsunk, ezért is jött létre a ma esti program.
Klujber Imre szerint szinte mindenkinek szüksége van segítségre, ha először száll le Dubajban.
- Ne felejtsük el, hogy mi nemcsak egy másik országban vagyunk, hanem egy másik világban is. Egész mások a szabályok, a törvények. Ha valaki, egy átlagember itt megjelenik Dubajban, most szállt le itt először, nem gondolnám, hogy azonnal tudja, hogy mit kell tennie. Ezért is hoztuk létre a Dubai Magyarok facebook-oldalt, hogy tudjunk segíteni egymásnak, információt cserélni, talán ez a legfontosabb. Tudunk segíteni, akár üzleti, akár emberi szempontból is. 
Klujber Imre úgy látja, hogy egyre több és jobb lehetőség nyílik a magyarok előtt Dubajban.
-  Itt sincsen kolbászból a kerítés. Itt is dolgozni kell. Dubaj a legjobb példa arra, hogy a munkát itt értékelik. A  jól és szorgalmasan elvégzett munkának megvan a gyümölcse. Ha itt Dubajiban valaki szorgalmas és kitartó, akkor igenis feljebb tud jutni a ranglétrán, és ez a fizetési létrát is jelenti. Én is mindenkinek ajánlom Dubajt, ha itt szeretne dolgozni vagy üzletelni, esetleg befektetni. És nem egy utolsó szempont, hogy itt mindig süt a nap.
FullSizeRender_3
 
 
A szervezők úgy döntöttek, hogy a nagy siker miatt ismét megszervik majd a magyar estet, várhatóan másfél hónap múlva.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez