Egy másodperc az interneten

Tudjuk azt magunktól is, hogy az interneten felfoghatatlan mennyiségű dolog történik egyszerre. Az egész világ össze van kötve, és a másodperc tört része alatt cserélődik információ. Mindez leírva azonban nem túl valóságközeli, elég nehéz valóban megérteni, hogy mekkora mennyiségekről beszélünk. A onesecond oldala azért megpróbál segíteni.

A onesecond.designly.com lényege, hogy láthatóvá teszi, mi is történik egyetlen másodpercbe sűrítve az interneten. Kezdve a Reddit és az Instagram aktivitással, ami még talán pont a felfogható kategóriába sorolható. Igen, elég sokan használják ezeket. Aztán ahogy lejjebb görgetünk, egyre jobban szakadunk el a valóságtól: iszonyatos mennyiségű Skype híváskezdeményezés, végtelennek tűnő Dropbox feltöltések és természetesen az internetes aktivitás királya: a Facebook like-ok.

Ha ez nem lenne elég ahhoz, hogy kisüljön az agyunk, akkor nézzük meg, hány újabb tevékenység történt azóta, hogy megnyitottuk az oldalt. Mióta elkezdtem írni ezt a mondatot, nagyjából kétmillió.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez