Külföldre is elvinnék a Csontváry kiállítást

Július 5-e óta látogatható a Budai várban, a volt Honvéd Főparancsnokság épületében “A magányos cédrus -Csontváry géniusza” című életmű-kiállítás.

A hét minden napján látogatható tárlat a napokban köszöntötte 50.000 látogatóját. Az ebből az alakalomból tartott ünnepségen L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára, Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára és Gyutai Csaba, a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője ajándékcsomagot adott át a szerencsés vendégnek.
DSCF0001 DSCF0015 DSCF0016

A politikusok beszédeikben biztosították Pécs városának “aggódó” lakóit, hogy a mostani kiállítás végeztével – ami az év végén, esetleg januárban lesz – visszakerülnek a festmények a baranyai város múzeumába. Megemlítették, hogy van szó egy budapesti Csontváry múzeum építéséről, amire tervpályázatot fognak kiírni. Amennyiben ez létrejön, akkor az ország múzeumaiból gyűjtenék össze az anyagot úgy, hogy a pécsi múzeum is fennmaradjon. Az államtitkár említette, hogy Csontváryt külföldön is szeretnék bemutatni, így ha erre találnak fogadókészséget, a világ több pontján bemutatnák a magyar festőgéniusz munkáit.
DSCF0023 DSCF0029 DSCF0033
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez