Afrika arcai – fotókiállítás nyílik az ugandai és nigériai mindennapokról Budapesten

Különleges fotósorozatot láthatnak március 10-től, csütörtöktől a budapesti Klebersberg Kultúrkúria látogatói. Répásy Zsolt képei az ugandai és nigériai mindennapokról szólnak.

Balogh Sándor, a Magyar Afrika Társaság elnök nyitja meg Répásy Zsolt fotókiállítását csütörtökön délután 6 órakor a Klebersberg Kultúrkúriában, Budapest II. kerületében, a Templom utca 2-10 alatt.

A tárlat a Magyar Afrika Társaság ugandai önkéntes orvosi missziójának a munkáját mutatja be, megtűzdelve portrékkal és a nigériai fulani népcsoportról készült anyaggal.

Répásy Zsolt szabadúszó fotós elsősorban az emberi érzelmekre, sorsokra koncentrál munkája során. Többször megjárta Dél-kelet és Kelet Ázsiát, az utóbbi időben pedig Afrika felé fordult figyelme. Fotózott Nigériában és Kelet Ugandában is dolgozott.

Képei közül több megjelent számos kiemelt online felületen és a Földgömb magazinban. 2014-ben finalista volt több rangos nemzetközi fotópályázaton, és a National Geographic Travel az év 30 legjobb fotója közé válogatta 2 képét is. Nemzetközi munkái mellett több éve fotózza a mohácsi busójárást “belülről”, hagyományőrző busó csoportokba “beépülve”, Erdélybe is rendszeresen visszajár.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez