Megerősített biztonsági intézkedések Magyarországon is

A nemzetbiztonsági kabinet a B-színtű terrorfenyegetettség emelt színtű rendszerét vezette be. Magyar áldozatokról a párizsi terrortámadások után továbbra sincs információja a kormánynak. A párizsi magyar nagykövetségen azonban állandó ügyeletet vezettek be.

A párizsi merényletek után Magyarországon is fokozott biztonsági intézkedések bevezetésesről döntött a nemzetbiztonsági kabinet, amely kora reggel ült össze, Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter jelenlétében.

Bakondi György belbiztonsági tanácsadó elmondta, hogy jelentősen növelik az egyenruhások jelenlétét a repülőtereken, a közterületen és a kiemelt objektumoknál (pl: paksi atomerőmű).  A határoknál és a büntetésvégrehajtási intézményekben pedig szintén szigorú biztonsági ellenőrzések kerültek bevezetésre.

Bakondi a sajtótájékoztatón elmondta, hogy jelenleg nincsenek olyan információk, hogy Magyarországot konkrét terrorfenyegetettség veszélyeztetné. A mostani intézkedések azt hivatottak elérni, hogy Magyarország védelme a „szükséges arányosságnak megfelelően megerősítésre kerüljön” és a magyar állampolgárok biztonságban érezhessék magukat – mondta a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez