Itt a világvége – elképesztően okos lesz a Facebook

Mostanra mindennapos dologgá vált, hogy egyre fejlettebb (és ijesztőbb) mesterséges intelligenciára hajazó rendszerek készülnek a világ legnagyobb cégeinél. Az önvezető autók és a több ezer kilométerről irányított bombázó drónok után itt egy jóval visszafogottabb próbálkozás a Facebook-tól.

A Facebook M azt demonstrálja, hogy milyen elképesztően ügyesen képes felismerni a cég mesterséges intelligenciája, hogy mi található egy képen.

Yann LeCun, a Facebook mesterséges intelligencia részlegének vezetője bemutatta az MIT EmTech nevű eseményén, hogy mire is képes a szoftver. A videóban azt láthatjuk, ahogy néhány fotót “mutatnak” a programnak, majd kérdéseket tesznek fel neki róluk. A válasz pedig szinte azonnal jön. “Mit csinál a férfi? – Gépel.” “A csecsemő az ölében ül? – Igen.”

Természetesen ez egy bemutató része, így nem lehetünk biztosak abban, hogy pontosan milyen határai vannak a Facebook M-nek, de az egyszer biztos, hogy a közösségi oldal fejlesztői nagyon közel állnak ahhoz, hogy a szoftver szinte hibátlanul ismerjen fel minden részletet egy-egy képen.

Fotó: Pixabay

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez