Ez már a harmadik világháború Ferenc pápa szerint

Embertelennek és minden szempontból igazolhatatlannak nevezte Ferenc pápa a Párizsban történt terrorista támadásokat a TV2000 olasz katolikus televíziónak szombaton.

Ferenc pápa úgy fogalmazott, ami Párizsban történt, az „nem emberi, és nincsen rá semmilyen igazolás, sem vallási, sem emberi”.

Ez már a világháború

Az egyházfő a TV2000-nek, az olasz püspöki kar (Cei) televíziós csatornájának telefonon nyilatkozott a terrorista támadásokról.

Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy a történtek „megrendítették és fájdalommal töltötték el”. Azt mondta, imádkozik a francia népért és az áldozatok családtagjaiért, akikhez közel érzi magát. Hozzátette, hogy a francia fővárosban történtek a világ különböző részein folyamatban levő harmadik világháború részei.

A béke éve

A Ferenc pápa által meghirdetett és az irgalmasságnak szentelt szentév december 8-án kezdődik. A párizsi merényleteket követően több olasz politikus felvetette a szentév esetleges felfüggesztését. Stefano Pedica, az olasz kormányt vezető Demokrata Párt (PD) képviselője szerint a Vatikánnak tudomásul kell vennie, hogy a dzsihadisták háborút indítottak, ezért a szentévet fel kell függeszteni.

Federico Lombardi szentszéki szóvivő ezzel szemben úgy nyilatkozott a SkyTg24 olasz hírtelevíziónak, hogy a „szentévre éppen most van a legnagyobb szükség”. Hozzátette, hogy a szentév éppen a béke üzenetét hirdeti. A szentévben kiemelt lesz a biztonság, de a pánikkeltés nélküli nyugalom is ugyanilyen fontos – mondta Federico Lombardi.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez