Kínában 21-en égtek el a bányatűzben

Huszonegy bányász vesztette életét egy kínai szénbányában pusztító tűzben az ország északkeleti Hejlungcsiang tartományában. Egy bányász eltűnt a szerencsétlenségben.

A Hszinhua hivatalos hírügynökség szombati jelentése szerint a tüzet, amely péntek este keletkezett az orosz határhoz közeli Csihszi város egyik bányájában, szombatra sikerült ellenőrzés alá vonni.

A Heilongjiang Longmay Mining Holding Group állami bányászati konszern által üzemeltetett tárnában 38-an dolgoztak, amikor az egyik vájatban tűz keletkezett, és mélyben lévők közül csak 16 bányászt tudtak a felszínre menekíteni.

A világ legnagyobb szénkitermelőjének számító Kínában rendszeresen történnek súlyos bányabalesetek, részben a biztonsági előírások figyelmen kívül hagyása, részben pedig a kiterjedt korrupció miatt, amely lehetővé teszi, hogy a vállalatok elkerüljék az amúgy is ritka munkavédelmi ellenőrzéseket.

Az országos munkavédelmi hatóság egyik vezetőjének márciusi közlése szerint csak tavaly 931 halálos áldozatot követeltek a kínai bányabalesetek.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez