A szicíliai maffia megvédené New Yorkot az Iszlám Államtól

A new yorkiak nyugodtan alhatnak: a maffia vigyázni fog a városra.

Az ígéretet nem más tette, mint Giovanni Gambino, a leghíresebb és legnagyobb new yorki maffiacsalád sarja. Giovanni – aki termékeny író, több kötete jelent már meg a maffiák történetéről – az NBC News-nak adott interjút. Arról beszélt, hogy a szervezett bűnözés képes megállítani a terrorizmus globális terjedését. A maffiának jó oldala is van, és ezt most megmutatnák. Hogy mindenki tudja: nem olyan rossz ez a szervezet, mint a reputációja.

“A világ ma veszélyes hely, de a new yorkiak, akik olyan környéken laknak, ahol működnek a szicíliai kapcsolatok, biztonságban érezhetik magukat. A barátainkat és a családjainkat megvédjük a szélsőségesektől és a terroristáktól” – mondta, külön kiemelve az ISIS-t.

gambino

És ki is fejtette. Az Iszlám Állam szerinte fél a maffiától, ezért nem szivárgott még be sem Szicíliába, sem pedig New Yorkba, ezért nem követett el támadásokat a város ellen. Jóllehet sokan az FBI-tól várnak segítséget ilyen válságos időkben, a maffia sokkal hathatósabb védelmet tud nyújtani.

Erről sajtóközleményt is kiadott Giovanni Gambino. Eszerint a maffiának az “emberi intelligencia” az előnye a túlságosan is a technológiára támaszkodó kormányszervezetekkel szemben. Ráadásul az utóbbiak gyakran későn is lépnek, mindenféle jogi aggályok és megkötöttségek miatt. A maffiának ráadásul sokkal erősebbek a kapcsolatai az egyes városrészek lakóival, sokkal több az eszköze ahhoz, hogy gátat vessen a közösségek radikalizálódásának. És ő maga abban bízik, hogy az erőfeszítéseik más fényben tüntetik majd fel a maffiózókat.

Szóval a város, amelyik soha nem alszik, most nyugodtan alhat. Gambinóék vigyáznak rá.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez