Terrormentes női divatáru

Elég kicsi a valószínűsége annak, hogy az emberiség elleni bűncselekményekért felelős Iszlám Állam Irakban és Szíriában elkötelezte volna magát arra, hogy tönkretegye az ISIS rövidítéseket. Az ókori Egyiptom istenének Ízisznek is így írják a nevét angolul, most pedig Kínában egy butikot ért kellemetlen célzás.

November 26-án a Sencsen városi Longgang kerületi Közbiztonsági Hivatal kiadott egy nyilatkozatot, amely szerint az ISIS névre hallgató női ruházati bolt hivatalosan terrormentes. A mélyreható vizsgálat után, amit a terroristaellenes egységek végeztek az üzletben, kiderült: nincs kapcsolat az üzlet és a szélsőséges csoport között.

A jelentés szerint a 35 éves tulajdonos neve valójában Yisi Yisi, ami a Report China cikke szerint azt jelenti: „a hála jele”. Azonban az üzlet kirakata felett a rövidített név látható: az ISIS szó került a cégtáblára, ami a név kiejtését erősíti.

img428272670

Bár ez elvileg megmagyarázott mindent, a tulajnak eddig lehetősége volt eltávolítani a cégért, de dacolva a terrorista csoport nevének ismeretével, nem tette meg. A vizsgálat után azonban haladéktalanul el kellett távolítania a cégért. Úgy tűnik, hogy az ISIS szervezet ilyen módon még Kínára is hatással van.

dsp-fxmazmz8880484

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez