Rossz repülőt fújtak le habbal a kínai tűzoltók

Tüzet jelentett az Air China légitársaság személyszállító repülőgépe a délkelet-kínai Fucsou légikikötőjében, ám a helyszínre riasztott tűzoltók tévedésből egy másik, a közelben várakozó gép törzsét és hajtóművét fújták le habbal – számolt be az esetről pénteki számában a Shanghai Daily napilap.

A történtek következtében másfél órán át szünetelt a légi forgalom a fucsoui reptéren.

Az első beszámolók szerint a helyi Fuzhou Airlines légitársaság közelben várakozó gépének kapitánya úgy látta, hogy a CA 1822-es pekingi járat Boeing-737-esének jobb oldali hajtóműve lángra kapott a kifutópályán, még felszállás előtt.

Éber kollégája értesítése nyomán az Air China-gép kapitánya leállította a hajtóműveket és tűzoltókat hívott a helyszínre.

Két percen belül nyolc fecskendős-létrás jármű vette körbe a Fuzhou Airlines gépét, és a tűzoltók azonnal ontani kezdték rá a habot. Mire a tévedésükre felhívták a figyelmüket, a gépet teljesen beborították habbal.

Ezután már nem volt mit tenni, le kellett zárni a repülőteret.

A Santung tartományi Csinanba készülő, behabozott gép utasainak el kellett hagyniuk a repülőt, szállodai elhelyezést biztosítottak nekik. További 12 járat a tervezetthez képest többórás késéssel indult. A habba burkolt Boeinget lemosták, majd átesett a gyártó ellenőrzésén, ami nélkülözhetetlen volt ismételt üzembe helyezéséhez.

Fotó: Wikipedia

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez