Nekik van a legtöbb szuperjachtjuk a világon

Elnézve a luxusjachtokat vetődik fel a kérdés: lehet még innen fejlődni? Igen, lehet, ha a szokásosnál jóval hosszabb a jármű és a nagyon nehéz körülmények között is képes közlekedni. Oroszok birtokolják a legtöbb ilyet.

A korábbiakhoz képest 17 százalékkal több, összesen 55 szuperjacht épült az idén világszerte. A tulajdonlapokon kinek a neve szerepel? – a kérdést a Boat International magazin tette fel.

Adataik szerint 101 szuperjachtból 18-nak orosz tulajdonosa van. A legtöbb ilyen járművet birtokló nemzetek listáján az amerikaiak a második, a szaúdiak a harmadik helyen állnak. Ezenkívül van még szuperjachtja 6 görög, öt dubai, 4 emirátusi, 4 katari, 4 ománi, 3 ukrán és 3 indiai állampolgárnak.

A világ tíz legdrágább szuperjachtjából a második az orosz Roman Abramovics 162,5 méteres Eclipsének, amelyen két helikopter leszállópálya és egy 16 méteres medence is van. A magnyitogorszki fémkombinát társtulajdonosa, Viktor Rasnyikov a 9. legértékesebb jachttal büszkélkedik. A hatmedencés Ocean Victory 140 méter hosszú.

Nem ezekhez kapcsolódik azonban az év egyik legfontosabb jachthíre, hanem a 43 éves Andrij Melnyicsenkóhoz. A vegyi üzletekben érdekelt orosz milliárdos szeptember végén próbálta ki 143 méteres vitorlás jachtját, amelyet a világ legnagyobbjaként harangozott be a sajtó.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez