Övé a világ legnagyobb vitorlás jachtja

A németországi Kielnél indult próbaútra a világ eddigi legnagyobb vitorlás jachtja. A 143 méter hosszú hajó tulajdonosa egy orosz milliárdos, Andrej Melnyicsenko.

Sokszor látni lenyűgöző jachtokat az orosz vizeken. Talán nem is számít igazán gazdagnak, akinek nincs ilyen járműve. A Forbes idei rangsorában a leginkább vegyi üzletekben érdekelt 43 éves Melnyicsenko a 13. leggazdagabb orosz, a világ ranglistán pedig a 97. Mivel őt is kötelezi az íratlan szabály, korábban beszerzett már egy motorjachtot és egy boeing 737-est is.

m2

Legújabb szerzeménye az „A vitorlás jacht”, amelyet a világ legnagyobbjaként harangozott be a sajtó. A francia ipari tervező, Philippe Starck munkája 143 méter hosszú, vízkiszorítása több mint 14.000 tonna, összterülete pedig egy focipályánál is nagyobb. Bár első próbaútját már megtette, a belső kialakításán még akár hónapokig is dolgozhatnak. Az árát 260 millió fontra (1 font körülbelül 430 forint) becsülik.

m3

A boldog tulajdonos összvagyona 9,1 milliárd dollár – írj az amerikai gazdasági lap, a Forbes. Melnyicsenko Beloruszban született, iskoláit Moszkvában végezte. Nős, felesége az egykori szerb modell Aleksandra Nikolic.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez