Ankara belvárosában robbantottak volna – őrizetbe vették őket

A török hatóságok őrizetbe vettek két férfit, akit azzal vádolnak, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez tartozik, és az újévi ünnepségen terrorcselekményeket készült elkövetni Ankara belvárosában – közölte a török főügyészség hivatala szerdán.

Az Anadolu török állami hírügynökség szerint a gyanúsítottak török állampolgárok, akiket egy rendőrségi rajtaütés során vettek őrizetbe Ankara Mamak kerületében. Lakásukon a hatóságok öngyilkos merényletekhez használt, robbanószerrel bélelt mellényeket foglaltak le.

A támadók a mellényeikbe szerelt pokolgépeket két különböző helyszínen akarták működésbe hozni az újévi ünnepségek alatt.

Egy magas rangú illetékes azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy a két férfi Szíriából érkezett Törökországba, és az Ankara belvárosában lévő Kizilay téren készült merényleteket elkövetni, ahol az újévi ünnepségekre hagyományosan nagy tömeg szokott összegyűlni. A rendőrség terrorelhárítási részlegének szóvivője nem kommentálta az értesüléseket.

Az októberi, több mint 100 ember életét kioltó ankarai kettős öngyilkos robbantást követően, amelyet az IÁ vállalt magára, Ankara erélyesebben lép fel a dzsihadisták ellen. A 900 kilométer hosszú török-szír határ bizonyos részeit szíriai oldalon az Iszlám Állam ellenőrzi, és ezeken a határszakaszokon érkeznek Szíriába a dzsihadista terrorszervezethez csatlakozni akaró önkéntesek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez