Így előzze meg a prosztatarákot!

Hét férfiból egy prosztatarákot kap élete során. Eddig úgy gondolták, hogy nem sokat lehet ellene tenni, hiszen olyan dolgok határozzák meg a betegség kialakulásának rizikóját, mint a kor vagy a családban való előfordulás. Egy új, amerikai kutatás szerint azonban van valami, amivel jelentősen, akár 20 százalékkal csökkenthetjük a prosztatarák esélyét. Ez pedig a rendszeres orgazmus.

A kutatás készítője, Dr. Jennifer Rider, a Harvard Orvosi Egyetem professzora elmondta, hogy munkájuk során egy teljesen új faktorra bukkantak. Azon vizsgált személyeknél, akik havonta több mint 21 alkalommal élveztek el, 22%-al kisebb eséllyel alakult ki a betegség. Ráadásul még csak az sem feltétel, hogy ez szexuális partnerrel való közösülés során történjen meg.

A kutatás 18 év munkáját foglalja össze: utánkövetéses módszerrel majdnem 32 ezer férfit vizsgáltak. Közülük végül 3839-en betegedtek meg prosztatarákban. Időközönként megkérdezték őket szexuális szokásaikról, és arról, milyen gyakran maszturbálnak.

Az eredmények pedig elég egyértelműek lettek: akik bármilyen módon havi 21 alkalomnál többször élveznek el, azok jelentősen csökkenthetik a prosztatarák kialakulását.

Bár nyilvánvalónak tűnik a kapcsolat, dr. Rider arra hívta fel a figyelmet, hogy ezek csak megfigyeléses adatok, így nem lehetünk biztosak az eredményekben, és abban, hogy azok mindenkire, minden körülmény között igaznak bizonyulnak.

Fotó: Wikipedia

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez