Lövöldözés egy bárban, két áldozattal

Egy férfi automata fegyveréből tüzet nyitott Tel-Aviv belvárosában, a Rafinta bár nevű vendéglátóhelyen étkezőkre, majd elmenekült.

Az izraeli katonai rádió szerint egyelőre ellentmondásosak az információk arról, hogy a rendőrségnek sikerült-e elfognia a lövöldözőt, noha több gyanúsnak vélt embert letartóztattak és két helikopter is körözött Tel-Aviv belvárosa fölött.

A rádióban megszólaló egyik szemtanú elmondta, hogy az emberekkel teli bár üvegfala előtt, az utcán megállt egy harminc év körüli fekete hajú férfi, elővette  fegyverét, majd lőni kezdte a bent tartózkodókat.

A biztonságiak egyelőre nem tudják, hogy merényletről vagy bűnügyi indíttatású akcióról van-e szó, mert az elkövetés módja nagyon eltér a több mint három hónapja tartó erőszakhullám eddigi, késsel vagy szándékos gázolással végrehajtott merényleteitől. A Sin Bet belbiztonsági szolgálatnak nem volt tudomása egy ilyen akció előkészítéséről.

Két sebesült meghalt a helyszínről történt elszállítása közben, és még négy súlyos, és három közepesen súlyos sebesültet is kezelnek a kórházakban a könnyebb sérültek mellett.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez