Kórház egy csók után

Egy turistalátványosság, egy szórakoztató show hamar hátborzongatóvá vált Thaiföld Phuket városában, miután egy kínai turistára támadott az egyik kígyó.

Thaiföldön számos állatkertben és természetvédelmi létesítményben szórakoztatják a turistákat, annak ellenére, hogy aktivisták nem győzik hangsúlyozni, hogy sok helyen az állatokat nem megfelelően tartják, vagy éppen túl sok látogatónak teszik ki őket.

A Phuket szigeti kígyófarmot már többször megvádolták állatkínzással. A látogatók ott megérinthetik a különféle kígyókat és egyéb egzotikus állatokat, fényképezkedhetnek velük. Állatbemutató show naponta ötször zajlik a központban: ez egyben szórakoztató túlélési útmutató is, a turisták megtudják, mit kell tenni, ha találkoznak egy kígyóval a vadonban. A bemutató fő attrakciója a „halál csókjának” nevezett rész, ahol egyik jelenlévő megcsókolhat egy kobrát.  Valahogy így.

Sajnos, egy ilyen alkalommal nem járt jól egy kínai turistanő, akit a közönségből választottak ki a halál csókjára a múlt héten. A piton ugyanis a csók hatására arcon harapta. Bár a harapás vérzett,  és nyilvánvalóan nagyon fájt is, szerencsére a piton olyan fajta volt, melynek a harapása nem mérges. Az incidenst követően a nőt Phuket nemzetközi kórházába vitték, ahol sebeit kitisztították és bevarrták.

Az egyetlen jó a dologban az, hogy az áldozat számára a kígyófarm vezetősége kártérítés fizet, ami 3 ezer dollár, kb. 870 ezer forint.

(Visited 6 times, 4 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez