Lehet hogy meg van ki felelős a Fappeningért?

Majdnem két évvel ezelőtt történt, hogy több híresség iCloud profilját feltörték, majd rengeteg személyes információt és képet töltöttek fel belőlük az internetre. Akkor Fappeningnek nevezték el az ügyet, mely több mint 100 embert értintett.

Néhány bírósági papírból derült ki, hogy az FBI elsőszámú gyanúsítottja egy Ed Majerczyk nevű chicagói férfi. Állítólag ő volt az, aki olyan hírességek telefonjáról lopott el meztelen képeket, mint Jennifer Lawrence, Kate Upton, Justin Verlander, Kirsten Dunst és még sokan mások. Egyelőre még nem emeltek vádat ellene, így egyáltalán nem biztos, hogy meg van az elkövető.

A személyes információkat és képeket egy iCloud nevű rendszerből lopták el. A dolog lényege, hogy az Apple iPhone-okat használük adatait automatikus elmenti a rendszeri az iCloud tárhelyére. A támadás valószínűleg úgy történt, hogy hamis e-maileket küldtek az áldozatoknak az Apple support nevében, majd ezeken keresztül lopták el a tárhelyen található adatokat.

A 2014-2015-ös Fappening először a 4chan-en ütötte fel a fejét, ide töltötték fel a képeket, majd elterjedt a Reddit oldalaira, végül pedig a legnagyobb hírtévék és oldalak tudósítottak róla. Talán az egyik legjobban érintett híresség Jennifer Lawrence színésznő volt, aki “szexuális bűnténynek” titulálta a történteket. A meztelen képek mellett olyan információk is napvilágot láttak az áldozatokról, mint az SMS-ek, naptárbejegyzések és telefonálási előzmények.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez